Ideje za salatu /

Kako pripremiti zelenu leću na salatu?

Image

Leća je mahunarka koja se može koristiti u proizvodima na bazi brašna ili kao kuhana leća primjerice zelena leća na salatu. Kako pripremiti zelenu leću na salatu?

2.5.2022.
12:48
VOYO logo

elena leća je krupnosjemena leća koja je bogata željezom i proteinima koji imaju povoljan sastav nutritivno vrijednih aminokiselina. Zelena leća na salatu je obrok koji se može jednostavno pripremit, a odličan je izvor energije zbog visokog udjela ugljikohidrata.

Zelene leća na salatu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebni sastojci:

  • zelena leća (količina po želji)
  • lovorov list
  • limunov sok
  • aceto balsamico
  • maslinovo ili suncokretovo ulje
  • luk
  • začini (sol, papar, peršin, kopar)

Zelenu leću namočite u vodi i pustite da odstoji do dva sata. Ovaj postupak smanjuje udio tanina i fitina u leći i omogućava da se ona bolje probavi nakon konzumacije. Kada je zelena leća namočena kuhajte ju 35 minuta u vodi u koju ste dodali lovorov list. Leća ne smije biti raskuhana već samo mora omekšati te ju nakon kuhanja ocijedite i ohladite. Dodajte narezani luk, začine, ulje i aceto balsamico (ili limunov sok).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salatu od zelene leće dobro ohladite prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo