Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dizano tijesto /

Zašto se tijesto ne diže? Koji su razlozi zbog čega se tijesto ne diže?

Nema goreg osjećaja, kada se potrudimo oko tijesta i on ne uspije. Zašto se tijesto ne diže

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jedan od razloga zašto se tijesto ne diže, leži u tome što kvasac nije svjež. Kvasac ima rok trajanja i nakon tog datuma neće biti toliko učinkovit. Kvasac treba čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Također, razlog ne dizanja tijesta može biti zato što je kvasac prevruć. Kvasac je možda otopljen u prevrućoj vodi ili su tekući sastojci u receptu prevrući, što uzrokuje neučinkovitost kvasca.

Tijesto možda nije dovoljno dobro umiješeno pa se stoga ne diže. Miješenje obrađuje gluten u kruhu i daje mu elastičnost da zadrži mjehuriće zraka koje proizvodi kvasac. Upravo ti mjehurići zraka uzrokuju širenje i dizanje tijesta.

Svi naši mikseri dolaze s kukom za tijesto, koja je savršena za miješanje i miješenje tijesta s kvascem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike