Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Zašto je neobična pita od jabuka posebna? Kako se priprema neobična pita od jabuka?

Želite pripremiti drugačiji i kreativan recept? Neobična pita od jabuka izvrstan je desert za vas. Saznajte kako se priprema neobična pita od jabuka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kada jesen pokuca na vrata, svi se prvo sjete pite od jabuka. Ako su vam dosadili klasični recepti za pitu od jabuka, uvijek možete isprobati nešto drugačije. Ova neobična pita od jabuka posebna je po načinu motanja kore. Sastojci za neobičnu pitu od jabuka su:

1 paket (500 g) listova filo tijesta, odmrznutih

6-7 srednjih jabuka, slatkih i trpkih

200 ml gazirane vode

80 ml ulja + dodatno ulje za podmazivanje

100 g šećera

2 pakiranja vanilin šećera

30 g griza

Cimet, po ukusu

Šećer u prahu, za posipanje po vrhu

Kada pripremate neobičnu pitu od jabuka najprije zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite posudu za pečenje tako što ćete dno i stranice namazati velikom količinom ulja. Ogulite jabuke i zatim ih pomoću ribeža naribajte u veliku zdjelu. Jabukama dodati vanilin šećer, griz i cimet. Sve zajedno pomiješajte i ostavite sa strane.

Odmotajte listove filo tijesta na ravnu površinu i okrenite ih tako da duža strana bude okrenuta prema vama, a kraće stranice sa strane. U posudi ili mjernoj posudi pomiješajte ulje i vodu. Položite jedan filo list i pokapajte ga s otprilike 1 žlicom mješavine ulja i vode, tek toliko da navlažite cijeli list. Prije četkanja dobro promiješajte. Zatim pospite 1 žlicom šećera po celom listu filo i položite drugi list na vrh. Drugi list premažite vodom i uljem, pospite još jednom žlicom šećera, pa po vrhu ravnomjerno rasporedite/posipajte naribane jabuke. Potom smjesu od jabuka podijelite na toliko dijelova da svaki kolut bude ravnomjerno nadjeva od jabuka. Presavijte svaku stranu 1/3 puta prema sredini, a zatim počnite motati filo tijesto od sebe u roladu. Ponovite s preostalim sastojcima. Nakon što su sve vaše rolade sastavljene u posudu za pečenje, kistom obilato premažite preostalu vodu i ulje po neobičnoj piti od jabuka. Ostavite nekoliko minuta da upije dio vode. Pecite neobičnu pitu od jabuka dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice, pokrijte posudu papirnatim ručnicima, a zatim aluminijskom folijom. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Prije posluživanja pospite neobičnu pitu od jabuka šećerom u prahu. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike