Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se radi najbolja zaprška za gulaš?

Želite pripremiti gulaš koji neće biti vodenast? Za to vam je potrebna zaprška koja će zgusniti gulaš. Saznajte što je zaprška te kako se priprema savršena zaprška za gulaš.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Zaprška je brašno poprženo na masti pomiješano s malo tekućine koje se dodaje se tradicionalnim varivima kao što su grah, sarma, punjena paprika i gulaš za zgušnjavanje kako bi vaše jelo bilo ukusnije i sočnije, a ne vodenasto i rijetko.

Prilikom korištenja zaprške za gulaš, od velike važnosti je stalno miješanje gulaša. Vaš konačni cilj je sjajna, ujednačena smjesa. Kad se brašno zbije, mogu se stvoriti grudice, ali lako ih je razbiti. Najbolja tehnika je da se gulaš stalno kreće. No, kako se radi i koristi zaprška za gulaš?

Dok se vaš gulaš kuha, u maloj tavi popržite brašno dok ne postane blago smeđe boje. Umiješajte ¼ šalice vode i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Smjesu ulijte u gulaš i kuhajte 5-10 minuta ili dok se gulaš ne zgusne.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike