Kuharica /

Zapečeno povrće s vrhnjem - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Zapečeno povrće s vrhnjem možete poslužiti kao glavno jelo uz salatu prema izboru. Donosimo recept kako napraviti zapečeno povrće s vrhnjem.

7.7.2023.
12:15
Pixabay
VOYO logo

Kombinacija povrća i vrhnja daje odlično glavno jelo koje se može poslužiti i kao prilog. Za pripremu ovog recepta najbolje je koristiti svježe povrće. Izaberite povrće prema želji, narežite na male komadiće i krenite u pripremu jela.

Sastojci za zapečeno povrće s vrhnjem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 45 dkg miješanog povrća
  • češanj češnjaka
  • 2,5 dcl vrhnja za kuhanje
  • žličica svježeg peršina
  • 1/2 šalice naribanog sira
  • ulje
  • sol
  • papar
  • začini po izboru

Recept za zapečeno povrće s vrhnjem:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povrće narežite na manje komade. U tavi na ulju dinstajte češnjak i dodajte kratko povrće. Dinstajte oko 5 minuta.

Zasebno u posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje, peršin, sol, papar i začine prema ukusu.

Stavite povrće u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali uljem. Prelijte preko povrća vrhnje i dodajte ribani sir.

Pecite sve zajedno oko 25 minuta. Kada se povrće zapeče, izvadite iz pećnice i poslužite kao zasebno jelo ili prilog uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo