Kuharica / Zapečeno povrće s vrhnjem - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Zapečeno povrće s vrhnjem možete poslužiti kao glavno jelo uz salatu prema izboru. Donosimo recept kako napraviti zapečeno povrće s vrhnjem.

7.7.2023.
12:15
Pixabay
VOYO logo

Kombinacija povrća i vrhnja daje odlično glavno jelo koje se može poslužiti i kao prilog. Za pripremu ovog recepta najbolje je koristiti svježe povrće. Izaberite povrće prema želji, narežite na male komadiće i krenite u pripremu jela.

Sastojci za zapečeno povrće s vrhnjem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 45 dkg miješanog povrća
  • češanj češnjaka
  • 2,5 dcl vrhnja za kuhanje
  • žličica svježeg peršina
  • 1/2 šalice naribanog sira
  • ulje
  • sol
  • papar
  • začini po izboru

Recept za zapečeno povrće s vrhnjem:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povrće narežite na manje komade. U tavi na ulju dinstajte češnjak i dodajte kratko povrće. Dinstajte oko 5 minuta.

Zasebno u posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje, peršin, sol, papar i začine prema ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite povrće u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali uljem. Prelijte preko povrća vrhnje i dodajte ribani sir.

Pecite sve zajedno oko 25 minuta. Kada se povrće zapeče, izvadite iz pećnice i poslužite kao zasebno jelo ili prilog uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo