Kombinacija povrća i vrhnja daje odlično glavno jelo koje se može poslužiti i kao prilog. Za pripremu ovog recepta najbolje je koristiti svježe povrće. Izaberite povrće prema želji, narežite na male komadiće i krenite u pripremu jela.
Sastojci za zapečeno povrće s vrhnjem:
- 45 dkg miješanog povrća
- češanj češnjaka
- 2,5 dcl vrhnja za kuhanje
- žličica svježeg peršina
- 1/2 šalice naribanog sira
- ulje
- sol
- papar
- začini po izboru
Recept za zapečeno povrće s vrhnjem:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Povrće narežite na manje komade. U tavi na ulju dinstajte češnjak i dodajte kratko povrće. Dinstajte oko 5 minuta.
Zasebno u posudi pomiješajte vrhnje za kuhanje, peršin, sol, papar i začine prema ukusu.
Stavite povrće u vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali uljem. Prelijte preko povrća vrhnje i dodajte ribani sir.
Pecite sve zajedno oko 25 minuta. Kada se povrće zapeče, izvadite iz pećnice i poslužite kao zasebno jelo ili prilog uz glavno jelo.