Zapečeni zagorski štrukli s orasima oduševit će vas. Iako je priprema zahtjevnija, rezultat su ukusni i sočni zagorski štrukli u kombinaciji s orasima.
Za pripremu zapečenih zagorskih štrukla s orasima treba vam:
- 30 dkg oraha
- 5 dkg grožđica
- 30 dkg svježeg sira
- 35 dkg brašna
- 1.5 dcl mlijeka
- vrećica vanilin šećera
- 4 žlice šećera
- 2 jaja
- žličica cimeta
- 1 dcl kiselog vrhnja
- 10 dkg maslaca
- prstohvat soli
- žlica meda
- 3 dcl vrhnja za kuhanje
- 2 žlice ulja
Zapečeni zagorski štrukli s orasima priprema:
Napravite tijesto od svih sastojaka za tijesto. Kada je gotovo stavite ga na tanjur i premažite uljem. Neka odstoji pola sata.
Na tavi pomiješajte mlijeko, šećer, grožđice, med, orahe sve kratko pirjajte. Neka se ohladni.
U drugoj posudi izmiješajte jaje, sir, kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer. Tu smjesu dodajte u smjesu od oraha kada se ohladi.
Razvucite tijesto i nadjenite ga hrpicama nadjeva. Nadjenite ga u prvom recu ispred vas s lijeva na desno u razmaku od 10 centimetara.
Uz pomoć stoljnaka zamotajte tijesto. Dlanom utiskujte tijesto između nadjevenih dijelova i režit erubom tanjura.
Složite ih u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijte vrhnjem za kuhanjem i pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.
Zapečeni zagorski štrukli s orasima su gotovi.