Kuharica /

Zapečeni zagorski štrukli s orasima

Image

Jeste li probali zapečene zagorske štrukle s orasima? Saznajte kako pripremiti zapečene zagorske štrukle s orasima.

20.8.2021.
10:00
VOYO logo

Zapečeni zagorski štrukli s orasima oduševit će vas. Iako je priprema zahtjevnija, rezultat su ukusni i sočni zagorski štrukli u kombinaciji s orasima.

Za pripremu zapečenih zagorskih štrukla s orasima treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg oraha
  • 5 dkg grožđica
  • 30 dkg svježeg sira
  • 35 dkg brašna
  • 1.5 dcl mlijeka
  • vrećica vanilin šećera
  • 4 žlice šećera
  • 2 jaja
  • žličica cimeta
  • 1 dcl kiselog vrhnja
  • 10 dkg maslaca
  • prstohvat soli
  • žlica meda
  • 3 dcl vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice ulja

Zapečeni zagorski štrukli s orasima priprema:

Napravite tijesto od svih sastojaka za tijesto. Kada je gotovo stavite ga na tanjur i premažite uljem. Neka odstoji pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi pomiješajte mlijeko, šećer, grožđice, med, orahe sve kratko pirjajte. Neka se ohladni.

U drugoj posudi izmiješajte jaje, sir, kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer. Tu smjesu dodajte u smjesu od oraha kada se ohladi.

Razvucite tijesto i nadjenite ga hrpicama nadjeva. Nadjenite ga u prvom recu ispred vas s lijeva na desno u razmaku od 10 centimetara.

Uz pomoć stoljnaka zamotajte tijesto. Dlanom utiskujte tijesto između nadjevenih dijelova i režit erubom tanjura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Složite ih u namašćenu vatrostalnu posudu, prelijte vrhnjem za kuhanjem i pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Zapečeni zagorski štrukli s orasima su gotovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo