Kupili ste previše kruha i sada ne znate što s njim? Nemojte ga bacati, već je pravo rješenje da napravite zapečeni stari kruh. Zapečeni stari kruh vrlo se lako priprema, potrebno vam je svega 15 minuta, a postoje i različiti načini kako ćete ga zapeći.
Zapečeni stari kruh možete pripremiti iz pećnice, s tave ili s roštilja. U svakom slučaju zapečeni stari kruh ispasti će fin i hrskav. Ako želite da zapečeni stari kruh bude dodatak npr. mesu s roštilja, nakon što ga narežete na deblje šnite i prije nego ga stavite peći, premažite ga s obje strane sa smjesom od maslinova ulja, češnjaka u granulama i peršinom.
Ako ipak želite zapečeni stari kruh poslužiti samostalno, napravite tople sendviče. Tople sendviče napravit ćete tako da pomiješate jedno jaje, jedno kiselo vrhnje, sir narezani na kockice, šunku narezanu na kockice i začine te tu smjesu stavite na šnite kruha. Na taj ćete način dobiti zapečeni stari kruh koji će biti hrskavi, a također će se topiti u ustima. Količina sastojaka ovisi o količini kruha.
Zapečeni stari kruh možete pripremiti i samostalno, bez dodataka, ako vam je tako najdraže.