Jela sa šampinjonima /

Zapečeni punjeni šampinjoni kao lagani glavni obrok

Image
Foto: Pixabay

Zapečeni punjeni šampinjoni odličan su izbor za lagano glavno jelo ili predjelo. Pratite recept i pripremite ukusne zapečen punjene šampinjone.

2.9.2022.
15:18
Pixabay
VOYO logo

Kako se pripremaju zapečeni punjeni šampinjon? Lako su predjelo ili jednostavan prilog. Napunite ih unaprijed i ispecite kad budete spremni.

Jeste li ikada pripremali zapečene punjene šampinjone?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za zapečene punjene šampinjone:

  • 1/2 kg šampinjona
  • žlica maslaca
  • češanj češnjaka, mljeveni
  • pola čašće krušnih mrvica
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 50 g svježe naribanog parmezana, plus još za preljev
  • 5 dkg krem sir, omekšao
  • žlica svježe nasjeckanog peršina, plus još za ukras
  • žlica svježe nasjeckanog timijana

Zapečeni punjeni šampinjoni – priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 200°C. Namažite lim za pečenje. Gljivama uklonite peteljke i grubo ih nasjeckajte. Klobuke gljiva stavite na lim za pečenje.

U srednjoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte nasjeckane peteljke gljiva i kuhajte dok većina vlage ne izađe, 5 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, 1 minutu, zatim dodajte krušne mrvice i pustite da se malo prepeče, 3 minute. Posolite i popaprite. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.

U velikoj zdjeli pomiješajte mješavinu peteljki gljiva, parmezan, krem ​​sir, peršin i majčinu dušicu. Posolite i popaprite. Kapice gljiva napunite nadjevom i pospite još parmezanom. Pecite zapečene punjene šampinjone dok gljive ne omekšaju, a vrhovi ne porumene, 20 minuta. Za posluživanje ukrasite peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo