Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem recept je za jelo koje se brzo i jednostavno priprema. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.
Za pripremu zapečenog poriluka sa sirom i vrhnjem treba vam:
- 8 poriluka
- jaje
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
- 7 dkg parmezana
- 15 dkg svježeg sira
- 3 dkg krušnih mrvica
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
- 3 dkg punomasnog sira
- papar
- sol
Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem priprema:
Bijeli dio poriluka stavite kuhati u slanu vodu dok ne zavri. Nakon toga kuhajte ga još 10 minuta.
U drugu zdjelu stavite sir, ulijte vrhrnje za kuhanje, dodjate jaje po jaje i parmezan.
Sve izmiješajte i začinite sa soli.
U drugoj posudi izmiješajte naribani sir i krušne mrvice, te parmezan. Izradite smjsu.
Kada se poriluk skuha stavite ga u vatrostalnu posudu, prelijte preko njega smjesu s parmezanom, krušnim mrvicama i sirom, te prelijte s nadjevom od vrhnja i svježeg sira. Pospijte s krušnim mrvicama, apremzanom i agaudom.
Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem je gotov, neka kratko odstoji i tek tada ga poslužite.