Kuharica /

Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem

Image

Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem možete poslužiti kao predjelo. Donosimo vam recept za pripremu zapečenog poriluka sa sirom i vrhnjem.

6.8.2021.
10:05
VOYO logo

Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem recept je za jelo koje se brzo i jednostavno priprema. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Za pripremu zapečenog poriluka sa sirom i vrhnjem treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 poriluka
  • jaje
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 7 dkg parmezana
  • 15 dkg svježeg sira
  • 3 dkg krušnih mrvica
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 3 dkg punomasnog sira
  • papar
  • sol

Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem priprema:

Bijeli dio poriluka stavite kuhati u slanu vodu dok ne zavri. Nakon toga kuhajte ga još 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu zdjelu stavite sir, ulijte vrhrnje za kuhanje, dodjate jaje po jaje i parmezan.

Sve izmiješajte i začinite sa soli.

U drugoj posudi izmiješajte naribani sir i krušne mrvice, te parmezan. Izradite smjsu.

Kada se poriluk skuha stavite ga u vatrostalnu posudu, prelijte preko njega smjesu s parmezanom, krušnim mrvicama i sirom, te prelijte s nadjevom od vrhnja i svježeg sira. Pospijte s krušnim mrvicama, apremzanom i agaudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem je gotov, neka kratko odstoji i tek tada ga poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo