Zeleno povrće /

Zapečeni kelj pupčar - ukusan prilog uz glavno jelo

Image

Zapečeni kelj pupčar jednostavan je za pripremu, ukusan i pun vitamina. Kako pripremiti zapečeni kelj pupčar?

10.12.2021.
12:04
VOYO logo

Postoje različiti recepti za pripremu kelja pupčara, a jedan od njih je zapečeni kelj pupčar. Ovo jelo vrlo je ukusno, brzo se i jednostavno pripreme. Poslužite zapečeni kelj pupčar kao prilog uz glavno mesno jelo ili kao samostalno jelo uz salatu prema izboru.

Sastojci za pripremu zapečenog kelja pupčar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • papar
  • 25 dkg sira
  • 5 dkg margarina
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 12 dkg suhe slanine
  • 5 dl vrhnja za kuhanje
  • 2 jaja
  • 85 dkg kelja pupčara

Postupak pripreme zapečenog kelja pupčar:

Skuhajte kelj pupčar na pari. Otopite maslac, dodajte kuhani kelj i sol. Prelijte vinom i pustite da vino ispari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istucite jaja u vrhnju. Napravite glatku masu i u nju umiješajte krušne mrvice. Pečeni kelj stavite u posudu za pečenje. Dodajte slaninu i prelijte mješavinom vrhnja, jaja i krušnih mrvica.

Pecite na 170°C oko 50 minuta i pospite sirom zadnjih 15 minuta. Zapečeni kelj pupčar je gotov i spreman je za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo