Postoje različiti recepti za pripremu kelja pupčara, a jedan od njih je zapečeni kelj pupčar. Ovo jelo vrlo je ukusno, brzo se i jednostavno pripreme. Poslužite zapečeni kelj pupčar kao prilog uz glavno mesno jelo ili kao samostalno jelo uz salatu prema izboru.
Sastojci za pripremu zapečenog kelja pupčar:
- papar
- 25 dkg sira
- 5 dkg margarina
- 1 dl bijelog vina
- 3 žlice krušnih mrvica
- 12 dkg suhe slanine
- 5 dl vrhnja za kuhanje
- 2 jaja
- 85 dkg kelja pupčara
Postupak pripreme zapečenog kelja pupčar:
Skuhajte kelj pupčar na pari. Otopite maslac, dodajte kuhani kelj i sol. Prelijte vinom i pustite da vino ispari.
Istucite jaja u vrhnju. Napravite glatku masu i u nju umiješajte krušne mrvice. Pečeni kelj stavite u posudu za pečenje. Dodajte slaninu i prelijte mješavinom vrhnja, jaja i krušnih mrvica.
Pecite na 170°C oko 50 minuta i pospite sirom zadnjih 15 minuta. Zapečeni kelj pupčar je gotov i spreman je za posluživanje.