Kuharica /

Zapečeni grah s kobasicom

Image

Zapečeni grah s kobasicom odlično je jelo za svako godišnje doba. Donosimo vam recept za pripremu zapečenog graha s kobasicom.

20.8.2021.
10:22
VOYO logo

Zapečeni grah s kobasicom jelo je koje će vas oduševiti. Kombinacija graha i kobasica neće vas iznevjeriti.

Za pripremu zapečenog graha s kobasicama treba vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg bijelog graha
  • 2 glavice luka
  • 4 kobasice
  • 10 dkg slanine
  • žličica koncentrata rajčice
  • žlica brašna
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 suha feferona
  • žličica slatke mljevene paprike
  • 1.5 dcl ulja
  • peršin
  • sol
  • papar

Zapečeni grah s kobasicom priprema:

Grah stavite u vodu neka odstoji preko noći. Drugi dan ga ocijedite i stavite kuhati u čistu vodu. Kda zavri, kuhajte jop 10 minuta i ocijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grah vratite u lonac s čistom vodom i dojdate lovorov list, sol te kuhajte još 45 minuta. Nakon toga ga ocijedite, neka ostane malo tekućine do kuhanja.

Na tavi na ulju pržite luk i slaninu. Kada luk omekša dodajte papriku, rajčicu, češnjak i brašno. Promiješajte i dodajte kuhani grah s tekućinom od kuhanja. Nasjeckajte feferon i dodajte.

Začinite sa soli i paprom prema želji. Kda zavri prelijte ga u vatrostalnu psoudu, utisnite koibascie i prelijte s malo ulja. Pecite na 220 stupnjeva oko 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo