Zapečeni grah s kobasicom jelo je koje će vas oduševiti. Kombinacija graha i kobasica neće vas iznevjeriti.
Za pripremu zapečenog graha s kobasicama treba vam:
- 40 dkg bijelog graha
- 2 glavice luka
- 4 kobasice
- 10 dkg slanine
- žličica koncentrata rajčice
- žlica brašna
- 2 češnja češnjaka
- 2 suha feferona
- žličica slatke mljevene paprike
- 1.5 dcl ulja
- peršin
- sol
- papar
Zapečeni grah s kobasicom priprema:
Grah stavite u vodu neka odstoji preko noći. Drugi dan ga ocijedite i stavite kuhati u čistu vodu. Kda zavri, kuhajte jop 10 minuta i ocijedite.
Grah vratite u lonac s čistom vodom i dojdate lovorov list, sol te kuhajte još 45 minuta. Nakon toga ga ocijedite, neka ostane malo tekućine do kuhanja.
Na tavi na ulju pržite luk i slaninu. Kada luk omekša dodajte papriku, rajčicu, češnjak i brašno. Promiješajte i dodajte kuhani grah s tekućinom od kuhanja. Nasjeckajte feferon i dodajte.
Začinite sa soli i paprom prema želji. Kda zavri prelijte ga u vatrostalnu psoudu, utisnite koibascie i prelijte s malo ulja. Pecite na 220 stupnjeva oko 25 minuta.