Recept i priprema /

Zapečeni grah bez mesa jelo u kojem možete uživati tijekom cijele godine

Image
Foto: Pixabay

Zapečeni grah bez mesa samo je jedan od recepata za pripremu graha. Kako pripremiti zapečeni grah bez mesa?

7.7.2022.
10:02
Pixabay
VOYO logo

Zapečeni grah bez mesa je ukusan i jednostavan recept. Kako se priprema zapečeni grah bez mesa?

Zapečeni grah bez mesa je jelo u kojem možete uživati tijekom cijele godine. Sve što vam treba je nekoliko konzervi graha i pregršt namirnica iz smočnice. Vrijeme pripreme je samo 10 minuta, a zatim se peče u pećnici sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pirjajte nasjeckani luk na žlici ili dvije maslinovog ulja 5 minuta, zatim dodajte češnjak i kuhajte još minutu. Sada dodajte sastojke za umak (melasu, smeđi šećer, kečap, sol, jabučni ocat, Worcestershire umak, ljuti umak) i promiješajte. Zatim dodajte grah i promiješajte, a onda prebacite u veliku posudu za pečenje. Pokrijte i pecite grah bez mesa u pećnici sat vremena.

Umak će se u pećnici malo zgusnuti i to je to! Držite zapečeni grah bez mesa toplim dok ne bude spremno za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo