Zapečeni grah bez mesa je ukusan i jednostavan recept. Kako se priprema zapečeni grah bez mesa?
Zapečeni grah bez mesa je jelo u kojem možete uživati tijekom cijele godine. Sve što vam treba je nekoliko konzervi graha i pregršt namirnica iz smočnice. Vrijeme pripreme je samo 10 minuta, a zatim se peče u pećnici sat vremena.
Prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pirjajte nasjeckani luk na žlici ili dvije maslinovog ulja 5 minuta, zatim dodajte češnjak i kuhajte još minutu. Sada dodajte sastojke za umak (melasu, smeđi šećer, kečap, sol, jabučni ocat, Worcestershire umak, ljuti umak) i promiješajte. Zatim dodajte grah i promiješajte, a onda prebacite u veliku posudu za pečenje. Pokrijte i pecite grah bez mesa u pećnici sat vremena.
Umak će se u pećnici malo zgusnuti i to je to! Držite zapečeni grah bez mesa toplim dok ne bude spremno za posluživanje.