Zapečena tjestenina sa mljevenim mesom je sočan, kremast i ukusan ručak. Donosimo vam kako se pravi zapečena tjestenina sa mljevenim mesom.
Lista sastojaka za pripremu jela zapečena tjestenina sa mljevenim mesom:
- 500 g tjestenine
- 400 g mljevenog mesa
- glavica luka
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- začini
- 300 g gaude
Zapečena tjestenina sa mljevenim mesom recept:
Tjesteninu po želji skuhajte u slanoj vodi da bude al dente. Skuhanu tjesteninu ocijedite i pustite da se ohladi.
Luk sitno nasjeckajte i prepržite ga na vrućem ulju da dobije zlatnu boju. Na luk dodajte mljeveno meso te ga začinite i ostavite da se sve zajedno prži. Zalijte sa malo vode pa kasnije kada je voda isparila dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da prokuha. Mljeveno meso je sada gotovo i spremno za daljnju pripremu.
U lim za pečenje posložite red tjestenine, zatim na njega red mljevenog mesa i umaka koji ste pripremili. Na sve to naribajte sir i ovaj redoslijed ponavljajte sve dok vam ne ponestane materijala.
Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva na 30 – 45 minuta. Zapečena tjestenina sa mljevenim mesom gotova je kada se sir otopi i poprimi zlatnu boju.