Zapečena tjestenina sa kiselim vrhnjem je vrlo ukusan obrok bez mesa. Priprema zapečene tjestenine sa kiselim vrhnjem nije komplicirana, a krajnji rezultat će vas oduševiti.
Za pripremu zapečene tjestenine sa kiselim vrhnjem trebat će vam:
- 400 g tjestenine
- 500 g svježeg svježeg sira
- 2,5 dcl kiselog vrhnja
Zapečena tjestenina sa kiselim vrhnjem priprema:
Tjesteninu koju ste odabrali skuhajte u slanoj vodi. Kuhanu tjesteninu ocijedite i pustite da se ohladi.
Pripremite vatrostalnu posudu i u nju izredajte tjesteninu tek toliko da prekrije dno. Na tjesteninu stavite svježi kravlji sir, a na njega ponovno tjesteninu. Redajte tako sve dok imate materijala. Na zadnji red prelijte kiselo vrhnje i to sve zajedno stavite u pećnicu.
Pećnica treba biti zagrijana na 180 stupnjeva Celzijusa da bi se zapečena tjestenina sa kiselim vrhnjem lijepo zažarila. Pecite oko pola sata do četrdeset minuta.