Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem jelo je koje će oduševite sve ljubitelje tjestenine. Kombinacija zapečene tjestenine i kiselog vrhnja daje cjelovito jelo koje se jednostavno priprema.
Poslužite ovo jelo kao glavno jelo uz salatu ili kao prilog.
Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem sastojci:
- 30 dkg tjestenine
- 7 dkg glatkog brašna
- 11 dkg maslaca
- 5 dcl mlijeka
- 225 g sira raclette
- 2.5 dcl kiselog vrhnja
- 3 dkg parmezana
- pola žličice soli
- pola žličice papra
- pola žličice gorušice
- 17 dkg sira cheddara
Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
Na tavi na maslacu pržit ebrašno i kada smjesa postane glatka dodajte mlijeko. Kada zavri kuhajte uz miješanje oko dvije minute. Nakon toga umiješajte kiselo vrhnje, sri raclette, parmezan, senf, papr i sol. Kada se smjesa ujednači dodajte mlijeko i kuhajte do željene gustoće-
Preko tjestenine prelijte cheddar i stavite je u lim za pečenje. Ulijte umak od sira i pecite oko 40 minuta na 175 stupnjeva.
Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem je gotova i možete je poslužiti.