Kuharica / Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem

Image

Kako pripremiti tjesteninu? Jeste li probali recept zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem?

20.8.2021.
11:54
VOYO logo

Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem jelo je koje će oduševite sve ljubitelje tjestenine. Kombinacija zapečene tjestenine i kiselog vrhnja daje cjelovito jelo koje se jednostavno priprema.

Poslužite ovo jelo kao glavno jelo uz salatu ili kao prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem sastojci:

  • 30 dkg tjestenine
  • 7 dkg glatkog brašna
  • 11 dkg maslaca
  • 5 dcl mlijeka
  • 225 g sira raclette
  • 2.5 dcl kiselog vrhnja
  • 3 dkg parmezana
  • pola žličice soli
  • pola žličice papra
  • pola žličice gorušice
  • 17 dkg sira cheddara

Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.

Na tavi na maslacu pržit ebrašno i kada smjesa postane glatka dodajte mlijeko. Kada zavri kuhajte uz miješanje oko dvije minute. Nakon toga umiješajte kiselo vrhnje, sri raclette, parmezan, senf, papr i sol. Kada se smjesa ujednači dodajte mlijeko i kuhajte do željene gustoće-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko tjestenine prelijte cheddar i stavite je u lim za pečenje. Ulijte umak od sira i pecite oko 40 minuta na 175 stupnjeva.

Zapečena tjestenina s kiselim vrhnjem je gotova i možete je poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo