Cvjetovi cvjetače preliju se maslinovim uljem, mješavinom začina i preliju dvije vrste sira. Zapečena cvjetača sa sirom je pečena dok ne omekša i iz nje se širi fantastičan miris. Cvjetača je jednostavno povrće brzo će postati novi favorit za vrijeme obroka.
Sastojci za zapečenu cvjetaču sa sirom:
- 1 glavica svježe cvjetače odvojena na cvjetove
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica češnjaka u prahu
- pola žličice talijanskog začina
- posolite i popaprite po ukusu
- 60 g naribanog sira mozzarella
- 60 g nasjeckanog oštrog cheddar sira
Kako se priprema zapečena cvjetača sa sirom?
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Lagano namastite posudu za pečenje ili tavu neljepljivim sprejom za kuhanje. Stavite na stranu.
Stavite cvjetove cvjetače u veliku zdjelu. Dodajte maslinovo ulje, češnjak u prahu, talijanski začin, sol i papar. Promiješajte da se obloži, pazeći da je svaki komad pokriven. Rasporedite cvjetaču u ravnomjernom sloju u pripremljenu posudu.
Pecite 15 minuta. Okrenite cvjetaču, pospite sirevima i pecite još 12-15 minuta ili dok cvjetača ne postane lagano zlatne boje. Poslužite zapečena cvjetača sa sirom odmah.