Ova zapečena cvjetača u pećnici je jednostavna i izvrsna. Kombinacija maslaca i maslinovog ulja karamelizira cvjetiće i oni su pečeni do hrskavo-nježnog savršenstva.
Najbolja stvar kod ovog recepta je to što možete prilagoditi začine onim što imate pri ruci s odličnim rezultatima.
Sastojci za zapečenu cvjetaču:
- cvjetača, narezana na male cvjetiće
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice maslaca, otopljenog
- pola žličice češnjaka u prahu
- pola žličice soli
- ¼ žličice mljevene paprike
- ¼ žličice mljevenog crnog papra ili po ukusu
Kako se priprema zapečena cvjetača?
Zagrijte pećnicu na 225˚C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Glavicu cvjetače narežite na odreske debljine 2 cm, lomeći kriške na jednake komade veličine zalogaja. Dodajte cvjetaču na sredinu lima za pečenje. Prelijte uljem i otopljenim maslacem i promiješajte da se sjedini.
U maloj zdjeli pomiješajte češnjak u prahu, sol, papriku i papar za začin. Pospite na cvjetaču i promiješajte da se ravnomjerno prekrije. Ravnomjerno rasporedite cvjetaču po limu za pečenje i pecite na 220°C 15-20 minuta, dok zapečena cvjetača ne postigne željenu hrskavost. Zapečena cvjetača je pripremljena.