Jela s cvjetačom /

Kako se priprema zapečena cvjetača kao prilog?

Image
Foto: Pixabay

Ovo je najbolja zapečena cvjetača u pećnici i tako je jednostavna. Okus i tekstura savršeni su uz samo malo jednostavnih začina, ulja i maslaca. Saznajte kako se priprema zapečena cvjetača.

10.11.2022.
15:41
Pixabay
VOYO logo

Ova zapečena cvjetača u pećnici je jednostavna i izvrsna. Kombinacija maslaca i maslinovog ulja karamelizira cvjetiće i oni su pečeni do hrskavo-nježnog savršenstva.

Najbolja stvar kod ovog recepta je to što možete prilagoditi začine onim što imate pri ruci s odličnim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za zapečenu cvjetaču:

  • cvjetača, narezana na male cvjetiće
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca, otopljenog
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • pola žličice soli
  • ¼ žličice mljevene paprike
  • ¼ žličice mljevenog crnog papra ili po ukusu

Kako se priprema zapečena cvjetača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 225˚C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Glavicu cvjetače narežite na odreske debljine 2 cm, lomeći kriške na jednake komade veličine zalogaja. Dodajte cvjetaču na sredinu lima za pečenje. Prelijte uljem i otopljenim maslacem i promiješajte da se sjedini.

U maloj zdjeli pomiješajte češnjak u prahu, sol, papriku i papar za začin. Pospite na cvjetaču i promiješajte da se ravnomjerno prekrije. Ravnomjerno rasporedite cvjetaču po limu za pečenje i pecite na 220°C 15-20 minuta, dok zapečena cvjetača ne postigne željenu hrskavost. Zapečena cvjetača je pripremljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo