Jela s povrćem /

Zapečena cvjetača i brokula - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Zapečena cvjetača i brokula prava su vitaminska poslastica. Ovaj recept za zapečenu brokulu i cvjetaču je brz i jednostavan.

10.11.2022.
15:14
Pixabay
VOYO logo

Za sve koji se bore da u svoju prehranu unesu više povrća ili se možda bore da vaša djeca jedu više povrća? Pečenje povrća je definitivno pravi način. Od šparoga preko prokulice do zapečene cvjetače i brokule u pećnici, ovaj proces povrću daje okus s kojim se druge metode kuhanja jednostavno ne mogu mjeriti. Osim toga, tko može odoljeti tim slasnim hrskavim rubovima?

Sastojci za zapečenu cvjetaču i brokulu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg cvjetače, narezana na cvjetiće
  • 50 dkg brokule, narezane na cvjetiće
  • 1 glavica češnjaka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • pola žličice soli

Zapečena cvjetača i brokula priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. U posudu za pečenje veličine 23 x 33 cm stavite cvjetaču i brokulu, prelijte maslinovim uljem i pospite solju. Pokrijte posudu i pecite pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite poklopac, promiješajte i kuhajte još 30 do 40 minuta, dok povrće ne omekša i lijepo porumeni, uz povremeno miješanje. Poslužite zapečenu cvjetaču i brokulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo