Za sve koji se bore da u svoju prehranu unesu više povrća ili se možda bore da vaša djeca jedu više povrća? Pečenje povrća je definitivno pravi način. Od šparoga preko prokulice do zapečene cvjetače i brokule u pećnici, ovaj proces povrću daje okus s kojim se druge metode kuhanja jednostavno ne mogu mjeriti. Osim toga, tko može odoljeti tim slasnim hrskavim rubovima?
Sastojci za zapečenu cvjetaču i brokulu:
- 1 kg cvjetače, narezana na cvjetiće
- 50 dkg brokule, narezane na cvjetiće
- 1 glavica češnjaka
- 30 ml maslinovog ulja
- pola žličice soli
Zapečena cvjetača i brokula priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. U posudu za pečenje veličine 23 x 33 cm stavite cvjetaču i brokulu, prelijte maslinovim uljem i pospite solju. Pokrijte posudu i pecite pola sata.
Maknite poklopac, promiješajte i kuhajte još 30 do 40 minuta, dok povrće ne omekša i lijepo porumeni, uz povremeno miješanje. Poslužite zapečenu cvjetaču i brokulu.