Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Zamrzavanje hrane /

Zamrzavanje suhomesnatih proizvoda - da ili ne?

Da, zamrzavanje suhomesnatih proizvoda je moguće. U daljnjem tekstu pronađite sve što trebate znati o tome.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ova vrsta suhomesnatih proizvoda uključuje buđolu, pancetu, pečenicu, pršut, kobasice, kulen…Dobra vijest je da možete sigurno zamrznuti bilo koje delikatesno meso do dva mjeseca. Zamrzavanje i odmrzavanje zahtijeva nekoliko dodatnih koraka, ali daleko je bolja opcija od toga da ga morate baciti, što baca hranu i novac.

Neotvoreno zapakirano meso najlakše je zamrznuti jer je već zatvoreno u hermetički zatvorenoj ambalaži. Za dodatni sloj zaštite u zamrzivaču, zamotajte zapečaćeno pakiranje u hermetički zatvorenu vrećicu za zamrzavanje ili aluminijsku foliju, istiskujući što je moguće više zraka, a zatim označite datumom i zamrznite do dva mjeseca. Neotvorena pakiranja suhomesnatog proizvoda čuvat će se čak tri mjeseca.

Narezano meso kupljeno na šalteru delikatesa, kao i pakirano delikatesno meso koje je otvoreno, zahtijeva malo više pažnje kako bi se očuvala tekstura i kontrolirala vlaga. Položite pojedinačne kriške na voštani papir, zatim složite kriške i stavite u hermetički zatvorenu vrećicu za zamrzavanje, istiskujući što je moguće više zraka. Za dodatnu zaštitu u zamrzivaču dodajte drugu vrećicu za zamrzavanje. Ponovno označite datum i zamrznite do dva mjeseca. Ako kupite veliki komad mesa može se umotati u nekoliko slojeva plastične folije, nakon čega slijedi hermetički zatvorena vrećica za zamrzavanje.

Slaganje kriški suhomesnatih proizvoda može se činiti nemirnim, ali to znači da možete izvaditi i odmrznuti točno ono što vam je potrebno radije nego odmrznuti sve svoje delikatesno meso odjednom - osim ako to ne želite, naravno! Najbolji način odmrzavanja smrznutog suhog mesa je preko noći u hladnjaku ili dok se potpuno ne odmrzne - veći komadi mogu potrajati duže. Ako ste u žurbi, a suhomesnati proizvod je dobro zatvoren u hermetički zatvorenoj vrećici za zamrzavanje, vrećicu možete staviti u zdjelu s hladnom vodom da se odmrzne, pazeći da često mijenjate vodu, tako da ostane hladna. Domaće meso se može odmrznuti u mikrovalnoj pećnici, ali tada ga treba odmah uživati. Nakon odmrzavanja u jelu treba uživati ​​u roku od tri dana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike