Zamrzavanje kuhanih gljiva uopće nije zahtjevno, zapravo vrlo je jednostavno. Operite gljive i dobro ih obrišite. Nasjeckajte ili narežite i skuhajte po želji. Skuhajte gljive po svom omiljenom receptu ili ih jednostavno pirjajte na ulju ili maslacu. Stavite ih u hermetički zatvorenu posudu i potpuno ih ohladite. Naljepnicu s datumom i sadržajem i spremite u zamrzivač. To je jedna od najjednostavnijih metoda za zamrzavanje kuhanih gljiva, a sada pročitajte još par važnih informacija u vezi zamrzavanja kuhanih gljiva.
Postoji još nekoliko pitanja koja vam dolaze u glavu kada je zamrzavanje kuhanih gljiva u pitanju. Kao naprimjer koliko dugo možete zamrzavati gljive?
Gljive bi trebale zadržati dobru kvalitetu smrznute 10 do 12 mjeseci ako se čuvaju na nižoj od 0 stupnjeva. Budući da su kućni zamrzivači često nedosljedni, pokušajte ih potrošiti u roku od nekoliko mjeseci.
Mogu li se gljive zamrznuti u loncu? U umaku? U juhi? Hoće li se gljive pokvariti ako zamrzavanje kuhanih gljiva obavite u loncu. Gljive možete zamrznuti u svojim receptima bez problema. Također ih možete zamrznuti same, sirove ili kuhane.