Od mascarpone sira se pripremaju razni deserti, ali ako ga nemate pri ruci ne brinite. Donosimo zamjene za mascarpone sir.
1. Puding i kvasac. Da biste zamijenili mascarpone za različite deserte, bit će dovoljno pomiješati prah s kondenziranim mlijekom za pudinge. Pošaljite smjesu i stavite u hladnjak na 3 sata - i gotovi ste!
2. Masna vrhnja i vanilja. Ova zamjena je najprikladnija za slatke deserte. Vi samo trebate uzeti uobičajeno vrhnje i pomiješati ga s ekstraktom vanilije.
3. Ricotta sir, Ricotta je izvrstan sire, koji ima vrlo osjetljiv okus i mekanu teksturu. Može se koristiti umjesto mascarponea u različitim desertima. Uzmite 200 g ricotte i 250 g vrhnja (najmanje 25%) te dobro izmiješati (u procesoru ili miješalici), temeljito promiješajte smjesu, prozračite. Sa ricotta sirom morate biti oprezni. Ovaj sir je vrlo svestran - može biti i sladak i slan. Dakle, ovdje je potrebno odabrati pravu notu kako bi okus ricotta bio što bliži mascarponeu.
5. Recept je vrlo jednostavan: svježem siru (350 g) i 100 ml vrhnja (minimalno 25%) dodajte šećer (150 g) i sok od limuna (vrlo malo - 4-5 kapi će biti dovoljno), također smo stavite 2 jaja, istodobno podijelite žumanjke i bjelančevine i dodajte zasebno. Sastojke izmiješati kako bi konačno dobili čvrstu masu, nalik kremi. Ako dobivena smjesa nema dovoljnu debljinu, dodajte malo želatine.