Začini /

Začini u kuhinji: obavezni začini u kuhinji

Image

Koje začini su obavezni u kuhinji? Kako bi vaša jela bila potpuna nabavite osnovne začine bez kojih ne možete biti u kuhinji. Saznajte koji su to začini u kuhinji.

2.6.2021.
15:49
VOYO logo

Začini daju puninu jelu, onu posebnu notu. Koji su začini u kuhinji osobito bitni i bez kojih niti jedna kuhinja ne bi smjela biti. Postoje brojni začini koji daju različitu aromu jelu, a koristit će ih svatko prema vlastitom ukusu. Međutim, postoje i 'osnovni' začini u kuhinji kao što je bosiljak, peršin, papar, cimet, ružmarin. Sve više svoje mjesto u kuhinji pronalazi i đumbir, crvene čili papričice, kurkuma.

Ako ste se odlučili za bosiljak tada trebate znati da je bosiljak začin koji djeluje protuupalno, a dodaje se jelu pred kraj kuhanja. Peršin je najbolje koristiti sjeckani i to svježe sjeckani, a i poznat je po tome jer ima dektoksikacijsko djelovanje. Cimet se može dodavati u slatka jela, deserte, a i smoothije. Kopar je začin koji se najčepšće dodaje u umake, ali i kao dodatak salatama te u pripremi ribe. Ružmarin je začin koji se često može naći u kuhinji, a svježi se dodaje za marinadu, odnosno kod začinjavanja mesa (janjetine i piletine), dodaje se različitim umacima i omletima. Ružmarin kao i bosiljak možete dodati juhi od rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovisno ukusu odaberite i začine koje ćete dodavati u vaša jela i koji neka obavezno pronađu mjesto u vašoj kuhinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo