Začini / Začin klinčić - upotreba ovog aromatičnog začina

Image
Foto: Pixabay

Klinčić je jedan od najpoznatijih začina, ali kako na najbolji način iskoristiti ovaj aromatični začin. Kako se u kuhinji koristi začin klinčić?

12.1.2022.
10:22
Pixabay
VOYO logo

Začin klinčić se obično u kulinarstvu koristi u mješavinama začina za pripremu mesa i marinadama, uključujući popularne kineske mješavine praha s pet začina i garam masalu. Klinčići su čest začin prilikom pripremanja pečene šunke ili kuhanog crvenog kupusa.

Cijeli klinčići imaju mnogo duži rok trajanja od mljevenog klinčića u prahu i ostat će svježi do godinu dana ako se čuvaju na hladnom i suhom mjestu u hermetički zatvorenoj posudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najčešćih upotreba ovog aromatičnog začina je aromatiziranje toplih napitaka, poput kuhanog vina, raznih vrsta čaja i vruće jabukovače. Druga primjena klinčića u kuhinji je za aromatiziranje slatkih jela poput pirjanih jabuka i krušaka, pita od bundeve i medenjaka.

Klinčići su glavni sastojak Worcestershire umaka, a obično se koriste za dodavanje slatkoće i začina drugim umacima, džemovima i smjesama za kiseljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo