BIFTEK ILI RAMSTEK? /

Zabluda o najboljem komadu govedine!

' Da pitam bilo kog od vas koji komad govedine se može staviti na roštilj ili u pećnicu, 99, 9 posto vas će reći - biftek. Krivo! Ramstek...', otkrio je Tomislav Gretić i napravio deliciju od spomenutog komada govedine.

7.4.2012.
18:00
VOYO logo

Ramstek u komadu za 4 osobe

SASTOJCI:
1,0 kg ramsteaka u komadu
sol
papar
ulje
maslac
ružmarin
češnjak

PRIPREMA:
Meso posolite krupnom soli, u tavu stavite ulja i kada se zagrije, stavite peći meso. Jednu minutu nakon što ste stavili meso, dodajte maslac. Kada je meso karamelizirano (kada sa svih strana poprimi lijepu smeđu boju) na tavu dodajte ružmarin i češnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pećnici, koju ste prethodno zagrijali na 160 stupnjeva, nastavite peći meso oko 15-18 minuta. Kada je meso pečeno, izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi. Ohlađeno meso narežite i dodajte mu papra i krupne soli.

Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo