Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Vučeno tijesto za početnike - recept i priprema

Vučeno tijesto za početnike mora biti jednostavno. Imamo upravo takav recept za vučeno tijesto za početnike.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Novi ste u slastičarskim vodama, nemate ideju kako započeti, ali voljeli biste napraviti vučeno tijesto s vašim najdražim nadjevom. Ako je odgovor da, na pravom ste mjestu jer se u nastavu nalazi recept za vučeno tijesto za početnike. S ovim receptom teško da ćete pogriješiti stoga se nemojte bojati okušati. Vučeno tijesto za početnike jednostavno je jer ima svega nekoliko sastojaka (koje sigurno imate kod kuće), a vaš je posao samo ga zamijesiti i razvaljati.

Vučeno tijesto za početnike radi se od sljedećih sastojaka:

500 grama glatkog brašna

5 žlica ulja

30 dcl mlake vode

Prstohvat soli

U posudu dodajte brašno, sol, pomiješajte pa zatim ulje i vodu. Sve dobro miješajte rukama. Prestanite kada se tijesto počne odvajati od posude. Izvadite ga iz posude i još malo miješajte na pobrašnjenoj podlozi. Vratite ga u posudu, malo nauljite te prekrijte prozirnom folijom ili zatvorite poklopac. Pustite da se vučeno tijesto za početnike diže između 30 do 60 minuta. Zatim ga izvadite na pobrašnjenu podlogu i dobrbo valjkom razvaljajte. Kada je tijesto relativno tanko, rubove još raširite prstima. Neka vaše tijesto bude tanko kao papir prije nego li započnete s nadjevom.

Nadjev odaberite sami, prema vašim preferencijama, no ovo vučeno tijesto za početnike odlično je i za slatke i za slane kombinacije tako da je odabir na vama!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike