Kako napraviti domaće vučeno tijesto bez glutena? Tajna u pripremi vučenog tijesta bez glutena je u korištenju brašna bez glutena. Za pripremu vučenog tijesta bez glutena najbolje je koristiti bademovo ili kukuruzno brašno.
Sastojci potrebni za pripremu vučenog tijesta bez glutena su:
- 700 grama bezglutenskog brašna
- 40 dl vode
- 50 ml ulja
- 10 grama soli.
Priprema vučenog tijesta bez glutena:
Sve sastojke dodajte u veliku posudu i miješajte. Iz početka miješajte vilicom, a zatim počnite miješati rukom kada tijesto dosegne određenu teksturu. Kada ste dobili određenu gustoću, vučeno tijesto bez glutena oblikujte u jednu kuglu, stavite na slabo nauljeni tanjur, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnja na sat vremena.
Nakon sat vremena izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na 4 kugle. Svaku kuglu posebno razvucite po stolu i nadjenite s nadjevom prema želji.