Domaća tjestenina /

Kako napraviti domaće vučeno tijesto bez glutena

Image
Foto: pixabay

Kako napraviti vučeno tijesto bez glutena? Donosimo vam recept za pripremu domaćeg vučenog tijesta bez glutena.

13.11.2021.
17:54
pixabay
VOYO logo

Kako napraviti domaće vučeno tijesto bez glutena? Tajna u pripremi vučenog tijesta bez glutena je u korištenju brašna bez glutena. Za pripremu vučenog tijesta bez glutena najbolje je koristiti bademovo ili kukuruzno brašno.

Sastojci potrebni za pripremu vučenog tijesta bez glutena su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 700 grama bezglutenskog brašna
  • 40 dl vode
  • 50 ml ulja
  • 10 grama soli.

Priprema vučenog tijesta bez glutena:

Sve sastojke dodajte u veliku posudu i miješajte. Iz početka miješajte vilicom, a zatim počnite miješati rukom kada tijesto dosegne određenu teksturu. Kada ste dobili određenu gustoću, vučeno tijesto bez glutena oblikujte u jednu kuglu, stavite na slabo nauljeni tanjur, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnja na sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sat vremena izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na 4 kugle. Svaku kuglu posebno razvucite po stolu i nadjenite s nadjevom prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo