Postoji preko 40 vrsta dinja. Dinje pripadaju obitelji Cucurbitaceae s različitim vrstama koje se razlikuju po veličini, obliku, boji, teksturi i slatkoći. Najpopularnije vrste dinja su lubenica i perzijska dinja. Saznajte tri izvrsne vrste dinja koje će vas oduševiti.
Medljika je vrsta dinje čija je sezona od lipnja do listopada. Medljika je jako podcijenjena vrsta dinje. Može ponuditi laganu slatkoću salatama, smrznutom jogurtu, smoothiejima, pa čak i koktelima. Medljika je zrela kada je kora kremasto žute boje i glatka ili voštana na dodir.
Sljedeća vrsta dinje je zimska dinja. Unatoč tome što se bere uglavnom tijekom ljeta, zimska je dinja dobila ime po dugom vijeku trajanja, što je rezultat njene izdržljive voštane kože. Budući da joj je okus vrlo blag, često se koristi kao dodatak u juhama, prženim krumpirićima i varivima.
Posljednja vrsta dinje je dinja galija. Nastala u Izraelu 1970-ih, galija je križanac dinje i medljike. Iznutra izgleda poput medljike zahvaljujući blijedozelenom mesu, ali izvana je bliža tradicionalnoj dinji sa svojom mrežastom korom. Po okusu su slađe čak i od zrele dinje pa je poslužite kao osvježavajući desert uz ljetno bobičasto voće. Ove vrste dinja moraju probati svi obožavatelji ljetnog voća.