Veganska torta od kokosa je izvrsna opcija za osobe s alergijama na jaja, mliječne proizvode ili gluten. Kako se priprema veganska torta od kokosa?
Sastojci za vegansku tortu od kokosa:
- 30 dkg brašna
- 30 dkg šećera
- 1,5 žličice sode bikarbone
- ¾ žličice soli
- 15 dkg sušenog sitno naribanog kokosa
- 360 ml šalice kokosovog mlijeka
- 120 ml kokosovog ulja
- 1 žlica octa ili jabučnog octa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Upute za vegansku tortu od kokosa:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Brašno prosijte u posudu za miješanje, a zatim dodajte šećer, sodu bikarbonu, sol i osušeni kokos. Pomiješajte zajedno. Zatim dodajte kokosovo mlijeko, otopljeno kokosovo ulje, ocat i vaniliju i umiješajte u gusto tijesto za vegansku tortu od kokosa.
Tijesto ravnomjerno podijelite između dva kalupa za torte i špatulom ili stražnjom stranom žlice rasporedite ga do rubova kalupa, tijesto će biti pregusto da bi se samo raširilo. Pecite 30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte jednog od kolača ne izađe čista. Premjestite kolače na rešetku za hlađenje i ostavite da se potpuno ohlade prije nego što stavite glazuru.
Pripremite glazuru dodavanjem šećera u prahu, veganskog maslaca, kokosovog ruma i kokosovog mlijeka u zdjelu za miješanje i miješanjem električnom miješalicom počevši polako, a zatim postupno povećavajući brzinu dok ne postane gusta i glatka. Ako vam je glazura pregusta, dodajte još malo kokosovog mlijeka, kap po kap dok ne dobijete pravu gustoću, ako je prerijetka dodajte još šećera u prahu. Zamrznite svoju vegansku tortu od kokosa i ukrasite je s dosta osušenog kokosa.