Varivo od povrća odlična je opcija za kombinaciju raznih povrća i vitamina. Osim što je ukusno i zdravo, tanjur variva od povrća držat će vas sitim. U varivo od povrća uvijek možete staviti bilo koje povrće po želji.
Sastojci potrebni za pripremu ovog variva od povrća:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 275 g gljiva, narezanih
- 1 luk, nasjeckani
- 3 mrkve, oguljene i nasjeckane
- 1 stabljika celera, nasjeckanog
- 2 češnja češnjaka, mljevenog
- pola žličice sušenog ružmarina
- pola žličice suhe majčine dušice
- pola žličice papra
- 3 žlice paste od rajčice
- 2 žlice soja umaka
- 30 g brašna
- 180 ml vina
- 900 g krumpira, narezanog na kockice
- 4 šalice povrtnog temeljca
- 2 lovorova lista
Upute za pripremu variva od povrća:
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Kad ulje počne svjetlucati, dodajte gljive i kuhajte oko 5 minuta, ili dok većina ne pusti svoj sok.
Dodajte luk, mrkvu i celer i kuhajte 4-5 minuta ili dok luk ne postane polu proziran.
Dodajte češnjak, ružmarin, majčinu dušicu, papar, pastu od rajčice i sojin umak i kuhajte još 2-3 minute dok začinsko bilje ne zamiriše.
Dodajte brašno i miješajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte vino i miješajte dok se većina ne upije.
Dodajte krumpir, povrtni temeljac i lovorov list i pustite da zavri. Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte 45 minuta, povremeno miješajući, dok krumpir ne omekša i varivo se zgusne.
Uklonite lovorove listove.