Varivo od povrća poslužite kao glavno jelo bez mesa
Varivo od povrća odlična je opcija za kombinaciju raznih povrća i vitamina. Osim što je ukusno i zdravo, tanjur variva od povrća držat će vas sitim. U varivo od povrća uvijek možete staviti bilo koje povrće po želji.
Sastojci potrebni za pripremu ovog variva od povrća:
2 žlice maslinovog ulja
275 g gljiva, narezanih
1 luk, nasjeckani
3 mrkve, oguljene i nasjeckane
1 stabljika celera, nasjeckanog
2 češnja češnjaka, mljevenog
pola žličice sušenog ružmarina
pola žličice suhe majčine dušice
pola žličice papra
3 žlice paste od rajčice
2 žlice soja umaka
30 g brašna
180 ml vina
900 g krumpira, narezanog na kockice
4 šalice povrtnog temeljca
2 lovorova lista
Upute za pripremu variva od povrća:
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Kad ulje počne svjetlucati, dodajte gljive i kuhajte oko 5 minuta, ili dok većina ne pusti svoj sok.
Dodajte luk, mrkvu i celer i kuhajte 4-5 minuta ili dok luk ne postane polu proziran.
Dodajte češnjak, ružmarin, majčinu dušicu, papar, pastu od rajčice i sojin umak i kuhajte još 2-3 minute dok začinsko bilje ne zamiriše.
Dodajte brašno i miješajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte vino i miješajte dok se većina ne upije.
Dodajte krumpir, povrtni temeljac i lovorov list i pustite da zavri. Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte 45 minuta, povremeno miješajući, dok krumpir ne omekša i varivo se zgusne.
Uklonite lovorove listove.
403 Forbidden