Varivo od povrća jedan je od načina kako možete pripremiti varivo. Ovo ukusno i zdravo jelo idealno je kao predjelo ili glavno jelo uz dodatak kobasica ili mesa.
Što više povrća u varivu to će varivo biti zdravije i bogatije.
Za pripremu variva od povrća treba vam:
- 40 dkg cvjetače
- 30 dkg prokulica
- 2 mrkve
- 1/4 korijena celera
- 40 dkg brokule
- glavica luka
- 0.5 dcl bijelog vina
- žlica peršina
- žličica škorba
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
- ulje
- sol
- papar
Varivo od povrća priprema:
Na maslinovom ulju pržite luk, koji ste posolili. Dodajte mrkvu narezanu na štapiće, celer i podlijte s bijelim vinom i vodom. Kuhajte oko 10 minuta.
Dodajte prokulu, brokulu, cvjetaču i dalje lagano kuhajte. Na kraju dodajte škrob s vrhnjema za kuhanje i kada se varivo zgusne maknite ga s vatre.
Varivo od povrća je gotovo i spremno je za posluživanje.