Kuharica /

Varivo od poriluka pripremite za ukusan i hranjiv ručak

Image

Varivo od poriluka najčešći je način pripreme poriluka. Donosimo provjereni recept kako se priprema varivo od poriluka.

27.11.2022.
14:56
VOYO logo

Varivo od poriluka odlično je ako u njega dodate i komadiće krumpira. Osim što se dodaju komadići krumpira, krumpir možete i pasirati i tako dodati u varivo od poriluka kako bi ga zgusnuli.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu variva od poriluka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kriške slanine
  • 350 g nasjeckanog poriluka
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • nekoliko krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • sol
  • osušeni timijan
  • papar
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Upute za pripremu variva od poriluka:

Kuhajte slaninu u velikom loncu na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte poriluk; poklopite, smanjite toplinu na srednje nisku i kuhajte 3 minute. Dodajte temeljac, krumpir, sol i timijan; dovesti do vrenja.

Smanjite toplinu; kuhajte na laganoj vatri 15 minuta ili dok krumpir ne omekša. Uklonite 1 šalicu krumpira šupljikavom žlicom; stavite u blender. Dodajte 1/2 šalice tople vode u blender; obradite dok ne postane glatko. Pasiranu smjesu vratite u posudu. Pospite peršinom. Varivo od poriluka spremno je za serviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo