Kuharica / Varivo od poriluka pripremite za ukusan i hranjiv ručak

Image

Varivo od poriluka najčešći je način pripreme poriluka. Donosimo provjereni recept kako se priprema varivo od poriluka.

27.11.2022.
14:56
VOYO logo

Varivo od poriluka odlično je ako u njega dodate i komadiće krumpira. Osim što se dodaju komadići krumpira, krumpir možete i pasirati i tako dodati u varivo od poriluka kako bi ga zgusnuli.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu variva od poriluka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kriške slanine
  • 350 g nasjeckanog poriluka
  • 4 šalice pilećeg temeljca
  • nekoliko krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • sol
  • osušeni timijan
  • papar
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Upute za pripremu variva od poriluka:

Kuhajte slaninu u velikom loncu na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte poriluk; poklopite, smanjite toplinu na srednje nisku i kuhajte 3 minute. Dodajte temeljac, krumpir, sol i timijan; dovesti do vrenja.

Smanjite toplinu; kuhajte na laganoj vatri 15 minuta ili dok krumpir ne omekša. Uklonite 1 šalicu krumpira šupljikavom žlicom; stavite u blender. Dodajte 1/2 šalice tople vode u blender; obradite dok ne postane glatko. Pasiranu smjesu vratite u posudu. Pospite peršinom. Varivo od poriluka spremno je za serviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo