Varivo od poriluka odlično je ako u njega dodate i komadiće krumpira. Osim što se dodaju komadići krumpira, krumpir možete i pasirati i tako dodati u varivo od poriluka kako bi ga zgusnuli.
Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu variva od poriluka:
- 2 kriške slanine
- 350 g nasjeckanog poriluka
- 4 šalice pilećeg temeljca
- nekoliko krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
- sol
- osušeni timijan
- papar
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
Upute za pripremu variva od poriluka:
Kuhajte slaninu u velikom loncu na srednje jakoj vatri dok ne postane hrskava.
Dodajte poriluk; poklopite, smanjite toplinu na srednje nisku i kuhajte 3 minute. Dodajte temeljac, krumpir, sol i timijan; dovesti do vrenja.
Smanjite toplinu; kuhajte na laganoj vatri 15 minuta ili dok krumpir ne omekša. Uklonite 1 šalicu krumpira šupljikavom žlicom; stavite u blender. Dodajte 1/2 šalice tople vode u blender; obradite dok ne postane glatko. Pasiranu smjesu vratite u posudu. Pospite peršinom. Varivo od poriluka spremno je za serviranje.