Kulinarstvo /

Kako pripremiti ukusno i zdravo varivo od korabice i mrkve

Image
Foto: Pixabay

Varivo neka obavezno barem jedanput na tjedan pronađe mjesto na vašem jelovniku. Jeste li probali varivo od korabice i mrkve?

8.12.2021.
15:36
Pixabay
VOYO logo

Korabica je izvrsno povrće bogato vitaminom C i vitaminom B6, a mrkva je bogata vitaminima A, K i B6. Kombinacija mrkve i korabice daje izvrsno i zdravo varivo od korabice i mrkve.

Sastojci potrebni za varivo od korabice i mrkve su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 korabice
  • 4 mrkve
  • 400 grama mljevenog mesa
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 500 grama krumpira
  • 2 luka
  • sol
  • papar
  • ulje
  • 2 jaja
  • krušne mrvice
  • peršin
  • muškatni oraščić.

Varivo od kobasice i mrkve priprema:

Za početak očistite i ogulite krumpir, korabicu i mrkvu. Sačuvajte unutarnje listove korabice. Korabicu narežite na štapiće, mrkvu narežite na ploške, a krumpir na kockice. Luk je potrebno oguliti i narezati na kockice, a pola ostaviti za mljeveno meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte mljeveno meso s paprom, soli, lukom, jajima i krušnim mrvicama te napravite tijesto, začinite muškatnim oraščićem i mokrim rukama oblikujte kuglice veličine oraha te ih staviti na kuhinjsku dasku.

U velikom loncu zagrijte ulje, prodinstajte luk, zatim dodajte krumpir i pirjajte s juhom oko 20 minuta. Nakon 10 minuta dodajte mrkvu i korabicu. Varivo od korabice i mrkve začinite po ukusu. Nekoliko minuta prije kraja kuhanja stavite u varivo mesne okruglice i kuhajte još 15 minuta.

Varivo od korabice i mrkve je gotovo, možete ga poslužiti kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo