Kulinarstvo / Kako pripremiti ukusno i zdravo varivo od korabice i mrkve

Image
Foto: Pixabay

Varivo neka obavezno barem jedanput na tjedan pronađe mjesto na vašem jelovniku. Jeste li probali varivo od korabice i mrkve?

8.12.2021.
15:36
Pixabay
VOYO logo

Korabica je izvrsno povrće bogato vitaminom C i vitaminom B6, a mrkva je bogata vitaminima A, K i B6. Kombinacija mrkve i korabice daje izvrsno i zdravo varivo od korabice i mrkve.

Sastojci potrebni za varivo od korabice i mrkve su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 korabice
  • 4 mrkve
  • 400 grama mljevenog mesa
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 500 grama krumpira
  • 2 luka
  • sol
  • papar
  • ulje
  • 2 jaja
  • krušne mrvice
  • peršin
  • muškatni oraščić.

Varivo od kobasice i mrkve priprema:

Za početak očistite i ogulite krumpir, korabicu i mrkvu. Sačuvajte unutarnje listove korabice. Korabicu narežite na štapiće, mrkvu narežite na ploške, a krumpir na kockice. Luk je potrebno oguliti i narezati na kockice, a pola ostaviti za mljeveno meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte mljeveno meso s paprom, soli, lukom, jajima i krušnim mrvicama te napravite tijesto, začinite muškatnim oraščićem i mokrim rukama oblikujte kuglice veličine oraha te ih staviti na kuhinjsku dasku.

U velikom loncu zagrijte ulje, prodinstajte luk, zatim dodajte krumpir i pirjajte s juhom oko 20 minuta. Nakon 10 minuta dodajte mrkvu i korabicu. Varivo od korabice i mrkve začinite po ukusu. Nekoliko minuta prije kraja kuhanja stavite u varivo mesne okruglice i kuhajte još 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varivo od korabice i mrkve je gotovo, možete ga poslužiti kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo