Ako vam se jede brzo jelo na žlicu, imamo recept koji će vas ostaviti bez daha. Osim što je gotov za svega 20 minuta, odlična je stvar što varivo od graška iz konzerve može stajati u frižideru tri dana, a možete ga i zamrznuti.
Varivo od graška iz konzerve priprema se od sljedećih sastojaka:
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1 konzerva graška
- 2 velika krumpira
- 3 žlice pasirane rajčice
- Voda
- Žlica vrhnja za kuhanje
- Sol, papar, crvena paprika
- Lovor list, svježi peršin
- Maslinovo ulje
Luk narežite na kockice te popržite na maslinovom ulju u loncu. Mrkvu naribajte i dodajte luku. Sve zajedno dinstajte dok ne omekša uz povremeno miješanje. Dodajte grašak i sve zajedno pomiješajte. Dodajte vodu koja mora prekriti povrće. Pustite da zavri te zatim posolite, popaprite i dodajte žličicu slatke crvene paprike. Za to vrijeme ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Dodajte ga u lonac. Pustite da sve zajedno zavri te dodajte 2 lovorova lista i svježi peršin. Pustite da se sve zajedno krčka 15 minuta. Zatim dodajte pasiranu rajčicu i žlicu vrhnja za kuhanje. Miješajte otprilike 5 minuta, dok se ne zgusne i vaše je varivo od graška iz konzerve gotovo.
Varivo od graška iz konzerve upravo je ono što trebate!