Jela s gljivama /

Varivo od gljiva poslužite kao predjelo i oduševite svoje ukućane

Image
Foto: Pixabay

Ovaj recept je brz i jednostavan način za pripremu ukusnog variva od gljiva. Grije, puni i uveseljava velike i male ljubitelje gljiva. Isprobajte ovaj recept za varivo od gljiva još danas.

5.12.2022.
12:01
Pixabay
VOYO logo

Kultivirane gljive kao što su smeđi ili bijeli šampinjoni, kraljevske bukovače i shiitake osiguravaju uspjeh ovog ukusnog variva od gljiva tijekom cijele godine. Pripremite varivo od gljiva uz ovaj recept.

Sastojci za varivo od gljiva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg krumpira
  • mrkva, poriluk, celer - povrće po izboru
  • vezica mladog luka
  • 50 dkg šampinjona, izmiksanih
  • 15 dkg slanine
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat crnog papra, svježe mljevenog
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica mažurana
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice peršina, ravnog, nasjeckanog

Kako se priprema varivo od gljiva?

Kako biste započeli pripremu variva od gljiva prvo ogulite, operite i narežite krumpir na kockice. Povrće za juhu očistite ili ogulite, operite i sitno narežite. Sada komade krumpira i povrća stavite u lonac, prelijte vodom i kuhajte oko 20 minuta dok se povrće ne skuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme slaninu narežite na kockice. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće. Zatim ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Zatim kuhinjskim papirom i malim nožićem očistite gljive, a veće primjerke narežite na sitne komade. Slaninu ostavite u premazanoj posudi, dodajte kolutove luka i češnjaka te prodinstajte. Zatim dodajte gljive i kratko propirjajte u varivu od gljiva.

Sada sadržaj tave dodajte kuhanom povrću, sve kratko prokuhajte i obilato začinite solju, paprom i mažuranom. Na kraju u varivo od gljiva umiješajte vrhnje, ponovno začinite i prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa