Varivo od blitve idealan obrok za hladne jesenske dane
Blitva se najčešeće priprema kao prilog, ali možete ju pripremiti i kao glavno jelo. Pripremite ukusno varivo od blitve. Blitva je puna hranjivih sastojaka, stoga neka se na vašem jelovniku često pronađe blitva. Kako pripremiti varivo od blitve?
Za varivo od blitve potrebno vam je:
maslinovo ulje
sušene rajčice
nasjeckan luk
mljeveni češnjak
2 srednje mrkve
350 grama blitve
4 šalice vode
jedna velika rajčica narezana na kockice
pakiranje smrznutih tortelina
talijansko začinsko bilje
tikvica
mljeveni kopar
8 listova bosiljka
svježi papar.
Varivo od blitve priprema:
Najprije suhe rajčice prelijte sa šalicom kipuće vode. Pustite da odstoji dok ne bude potrebno. Zagrijte ulje u velikom loncu za juhu. Dodajte luk, češnjak i mrkvu i pirjajte na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući, dok sve ne porumeni.
Zatim dobro isperite blitvu, odrežite debele sredine i narežite na komadiće. Stavite u drugu veliku posudu s tek toliko vode da dno posude ostane vlažno. Pokrijte i kuhajte oko 7 minuta. Maknite s vatre i ostavite sa strane dok ne zatreba.
U drugi lonac dodajte vodu, rajčice, torteline i začine. Brzo kuhajte, a zatim smanjite vatru. Poklopite i lagano pirjajte 15 minuta. Zatim dodajte tikvicu i kopar. Poklopite i pirjajte na laganoj vatri još 10 minuta, odnosno dok tortelini i tikva ne budu gotovi. Umiješajte rezerviranu blitvu i po potrebi dodajte još vode da varivo od blitve dobije gustu konzistenciju.
Varivo od blitve je gotovo, začinite soli i paprom po želji i poslužite. Dobar tek!
403 Forbidden