Tako bi rado pojeli malene, sitne vanilin kiflice, no zbog intolerancije na gluten to je za vas zabranjeno voće. Razmišljate kako ispeći kolač s brašnom bez glutena. Kako će ispasti? Hoće li se raspasti jer tijesto bez glutena nije elastično. Ne brinite, donosimo vam recept koji će vam omogućiti pripremu slatkog užitka – vanilin kiflice bez glutena.
Za slasne vanilin kiflice bez glutena potrebno vam je:
- 150 g bezglutenskog brašna
- 150 g brašna od badema
- malo praška za pecivo
- 100 g maslaca
- 100 ml jogurta
Pomiješajte suhe sastojke, naribajte hladan maslac iz hladnjaka te zamijesite tijesto uz dodatak jogurta. Formirajte kuglu, zamotajte ju prozirnom folijom te ju stavite na cca. pola sata u hladnjak.
Nakon toga tijesto narežite na manje komade, svaki izvaljajte u obliku salame te narežite na manje komadiće koje formirate dlanovima u obliku valjka. Stavite u tepsiju na masni papir i pravite kiflice. Pecite u zagrijanoj pećnici 12 minuta na 170°C.
Pustite da se vanilin kiflice bez glutena potpuno ohlade jer su tople lomljive, zatim ih uvaljajte u šećer u prahu.