Češnjak sadrži antioksidanse koji podržavaju tjelesne zaštitne mehanizme protiv oksidativnog oštećenja. Pokazalo se da visoke doze dodataka češnjaka povećavaju antioksidativne enzime kod ljudi, kao i da značajno smanjuju oksidativni stres kod ljudi s visokim krvnim tlakom. Tako da je vakumiranje češnjaka kako bi osigurali češnjak cijele godine vrlo dobra ideja.
Sirovo povrće iz obitelji Cruciferae i Brassicaceae, koje ispušta plinove, ne bi se smjelo vakuumirati, baš kao ni sirovi luk i češnjak. Neka od ovih povrća su brokula, kelj, rotkvice, kupus, cvjetača, prokulica i rikula.
Međutim, postoji jednostavan način kako vakumirati češnjak. Češnjak ubacite u vrećicu za vakumiranje, te uz pomoć uređaja za vakumiranje izvucite zrak iz vrećice i vakumirajte češnjak. Koliko dugo vakumski zatvoreni češnjak može trajati u hladnjaku? Nakon što su svi sastojci pomiješani i zatvoreni, zatvorite staklenku maslinovim uljem kako biste bili sigurni da je ulje potpuno obloženo.
Čuvajte vakumirani češnjak u hladnjaku. U hladnjaku se može čuvati do sedam dana. Možete li dugotrajno čuvati vakumirani češnjak? Kada vakumirani češnjak skladištite na sobnoj temperaturi, nećete moći postići optimalnu temperaturu dugoročnog skladištenja jer će doći do klijanja. Mrežasta vrećica dobro je mjesto za držanje lukovica češnjaka s tvrdim i mekim vratom u hladnom, suhom i dobro prozračenom prostoru.