Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Torte /

Recept za univerzalni biskvit za torte

Kako napraviti univerzalni biskvit za torte. Donosimo recept za univerzalni recept za torte.Kako napraviti univerzalni biskvit za torte. Donosimo recept za univerzalni recept za torte.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Biskvit je vrsta prehrambenog proizvoda, srodnog keksu. Ima puno različitih recepata za biskvit. Donosimo univerzalni biskvit za torte.

8 jaja, L veličine

na svako jaje ide 3 dkg šećera, znači za 8 jaja, 24 dkg

11 punih žlica brašna

1 prašak za pecivo

1-2 vanilin šećera

malo manje od 1 dcl mlijeka

0,5 dcl ulja

ribana korica pola limuna i pola naranče

Priprema

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Veći dio šećera i vanilin šećera dodat žumanjcima, a ostatak stavit u bjelanjak, ali tek kad ga malo smiksate. Znači kad su bjelanjci otprilike na pola smiksani mikserom, najvećom brzinom, dodajte šećer i miksajte dok ne budu čvrsti i sjajni. Nakon toga pjenasto smiksajte žumanjke s šećerom.

U žumanjke tada dodate mlijeko, dodavat ga po malo i mutiti mikserom najmanjom brzinom, a tada dodat i ulje na isti način. Nakon toga, malo po malo dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano miješati drvenom ili silikonskom žlicom. Miješajte uvijek u istom smjeru i nastojte da u biskvit ne uđe puno zraka da ne bi nastale velike rupe u pečenju.

Kad ste dodali otprilike pola, smjesa će vam postati dosta gusta, i ja tada već počnite dodavat tučena bjelanca da malo ''razrijedi'' smjesu. opet brašno, promiješati, bjelanca, promiješati i tako do kraja. Na kraju za aromu dodati čep ruma i ako imate domaće neprskane, i koricu limuna i naranče. Miriše božanstveno.

Ako želite tamni biskvit, oduzmite dvije žlice brašna i toliko (možda malo manje) dodajte kakaa. Peći u zagrijanu pećnicu na 180st. oko pola sata, to zavisi o radu vaše pećnice. Prvih 20ak min nipošto ne otvarajte pećnicu da biskvit ne bi splasnuo. čačkalicom provjeriti dali je pečen. Upravo ste pripremili univerzalni biskvit za torte.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike