Umak za Wellington odrezak upotpunit će ovo glavno jelo. Pripremite Wellington umak za samo pola sata. Donosimo recept za umak Wellington od crnog vina.
Umak za wellington sastojci:
- 2 šalice suhog crnog vina
- 1 šalica porta
- ½ šalice pileće juhe
- ⅓ šalice šećera
- ¼ šalice narezanog luka
- 1 žlica kukuruzni škrob
- 1 žlica vode
- 2 žlice grubo mljevene gorušica
- 2 žlice hladnog neslanog maslaca
- sol po ukusu
Umak za wellington priprema:
Pomiješajte crno vino, porto, pileći temeljac, šećer i ljutiku. Zakuhajte Wellington umak i kuhajte otprilike 20 minuta. Procijedite dobiveni Wellington umak i dodajte ljutiku. Vratite ponovno na vatru i neka zavrije.
Pomiješajte kukuruzni škrob i vodu u drugoj posudi te ulijte u Wellington umak. Dinstajte sve sastojke oko minute dok se ne zgusnu. Uklonite wellington umak s vatre i umiješajte senf i maslac u njega. I na kraju posolite prema želji. Umak poslužite uz ukusan Wllington odrezak.