Glavno jelo /

Umak za puricu za potpuno glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Umak za puricu učinit će vaše glavno jelo potpunim. Kako pripremiti umak za puricu?

1.2.2022.
10:40
Pixabay
VOYO logo

Puretina se dobro slaže s puno slatkih i slanih okusa kao što su mrkva, luk, vlasac, timijan, ružmarin, peršin, kadulja, bosiljak, paprika, papar, češnjak, limun i origano. Ova mješavina začina je kvalitetan spoj svih okusa koji su potrebni u umaku za puricu.

Donosimo vam recept za pripremu umaka za puricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za umak za puricu:

  • 2 nasjeckana luka
  • mrkva, nasjeckana
  • litra purećeg ili pilećeg temeljca
  • 3 žlice običnog brašna
  • 5 žlica bijelog vina ili vode

Priprema umaka za puricu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite luk i mrkvu u veliku tavu. Zalijte temeljcem i pirjajte sat vremena. Procijedite da uklonite povrće i puretinu, a zatim vratite tekućinu u tavu. Pomoću štapnog miksera umiješajte mrkvu i luk u temeljac dok ne postane glatko.

Brašno pomiješajte s bijelim vinom ili vodom, pa umiješajte u temeljac, miješajući na vatri dok se ne zgusne. Umak za puricu je gotov i spreman je za posluživanje.

Ako ste pripremili previše umaka za puricu, nemojte ga bacati već ga zamrznite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo