Umak za lignje upotpunit će jelo s liganjama bez obzira na koji način pripremate lignje. Ovo je nevjerojatan umak za lignje od cijelog jaja napravljen blenderom za manje od 3 minute.
Sastojci za umak za lignje:
- jaje, sobne temperature
- pola žlice senfa
- žličica soka od limuna
- sitna morska sol i papar
- 1 šalica biljnog ulja
Umak za lignje priprema:
U teglu dodajte jaje, senf, limunov sok, sol, papar i ulje. Stavite blender u posudu; trebao bi sjediti na dnu staklenke. Uključite ga, držite ga i brojite do 10. Umak za lignje bi se trebao početi emulgirati.
Polako počnite pomicati uronjeni blender gore-dolje, ponovno brojeći do 10-15, ne bi trebalo trajati dulje od toga. Umak za lignje će sada biti potpuno emulgiran, gust i sjajan. Ako još nije, blendajte još oko 3-5 sekundi. Izvadite uronjeni blender iz staklenke i promiješajte umak za lignje.
Prilagodite okus s više soli, ako je potrebno, sokom od limuna (1-2 žličice dodatno, po ukusu) i dodajte druge sastojke, ako želite. Vaš umak za lignje je gotov. Poslužite ga uz pohane lignje.