Umak od tikvica bez vrhnja može se koristiti kao dodatak bilo kojem jelu. Možete ga koristiti kao umak za tjesteninu, preljev za pizzu ili kao prilog uz meso ili ribu.
Evo recepta za umak od tikvica bez vrhnja:
- 4 tikvice
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 4 srednje velike rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
- svježe začinsko bilje po želji
Prvo, operite tikvice i narežite ih na kockice. Luk nasjeckajte na sitne kockice. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri i dodajte luk i češnjak. Dinstajte dok ne omekšaju, otprilike 5-7 minuta. Dodajte narezane tikvice i nastavite pržiti dok ne omekšaju.
U međuvremenu, operite rajčice i narežite ih na kockice. Dodajte ih u tavu s tikvicama i nastavite kuhati još 5-7 minuta. Po želji dodajte sol, papar i svježe začinsko bilje po izboru.
Nakon što su svi sastojci omekšali, umak prebacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete glatku teksturu. Ako umak bude predebeo, dodajte malo vode kako bi se razrijedio.
Sada kada imate ovaj ukusan recept, isprobajte ga i uživajte u umaku od tikvica bez vrhnja!