Kuharica /

Umak od tartufa - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Umak od tartufa svatko može pripremiti vrlo brzo. Donosimo vam recept za umak od tartufa.

22.1.2022.
9:24
Pixabay
VOYO logo

Umak od tartufa može pripremiti baš svatko bez obzira na to što je s tartufima teško raditi. Ako ste početnik u kuhanju, ne brinite jer umak od tartufa bit će gotov za svega trideset minuta, a također vam nije potrebno puno sastojaka. Okus koji umak od tartufa daje mesu ili tjestenini primamljiv je te kada probate, pripremat ćete ga svaki tjedan.

Umak od tartufa možete napraviti od crnih ili bijelih tartufa. Da biste napravili bijeli umak od tartufa potrebno vam je sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • jedan bijeli tartuf
  • kockica maslaca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • sol, papar, češnjak

Umak od tartufa priprema se na sljedeći način:

Tartuf očistite, narežite ga te ga popržite na kockici maslaca. Dodajte vrhnje za kuhanje i vino te začinite prema želji. Ostavite da sve zajedno krčka dok se ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak od tartufa poslužite uz tjesteninu, ako želite vegetarijansko jelo, a ako ste ipak mesni tip, dodajte ga meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo