Recept i priprema /

Umak od suhih vrganja: Kako pripremiti umak od suhih vrganja?

Image
Foto: Pixabay

Umak od suhih vrganja posebno prija uz mesna jela. Kako pripremiti umak od suhih vrganja?

23.4.2022.
11:20
Pixabay
VOYO logo

Umak od suhih vrganja odličan je dodatak mesnim, ali i ribljim jelima. Obogatite glavno jelo umakom od suhih vrganja i uživajte u ukusnom obroku.

Sastojci za umak od suhih vrganja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 g suhih vrganja
  • 1 žličica maslaca
  • 2 ljutike
  • 200 g kestena
  • 200 g vrhnja za kuhanje

Umak od suhih vrganja priprema:

Kako biste pripremili umak od suhih vrganja, gljive je najprije potrebno oprati i temeljito očistiti i zatim osušiti. Nakon početnog koraka, suhe vrganje prelijte s otprilike 100 mililitara kipuće vode i ostavite ih da tako odstoje otprilike pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom u loncu zagrijte maslac i dodajte ljutiku. Za umak od suhih vrganja lagano pržite ljutiku dok potpuno ne omekša i postane prozirna. Kada ste prepržili luk, unutra dodajte kestene i sve zajedno kuhajte još oko pet minuta.

Kada su kesteni kuhani, za što ukusniji umak od suhih vrganja unutra dodajte još i jednu žlicu likera. Suhe vrganje koje ste ranije prelili s kipućom vodom, sljubite s ostalim sastojcima. Umiješajte vrhnje za kuhanje i pustite da umak prokuha, a zatim sve začinite po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo