Kremasti umak od špinata brz je, ukusan recept za tjesteninu s dodanim korisnim špinatom uz svježe vrhnje i sir. Ovaj recept je jednostavan za napraviti, a možete koristiti bilo koju vrstu tjestenine.
Sastojci za umak od špinata za tjesteninu:
- 1,5 šalica kuhane tjestenine
- 1 šalica pirea od špinata
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice svježeg vrhnja
- 2 žlice naribanog topljenog sira
- 1 žlica maslaca
- 1 žličica origana
- ¼ žličice crnog papra u prahu
- soli po ukusu
Dok se tjestenina kuha napravite pire od špinata. Uzmite 3-4 šalice sirovog špinata u blender zajedno s ½ šalice vode. Izmiksajte da se dobije pire. Sačuvajte ¼ šalice vode za tjesteninu prije nego što ocijedite tjesteninu. Zatim zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte 30 sekundi.
Zatim dodajte pire od špinata i pirjajte ga oko 2-3 minute dok sirovi miris špinata ne nestane. Dodajte vrhnje ili domaći bijeli umak, sol, crni papar u prahu i origano. Brzo promiješajte i kuhajte minutu. Zatim dodajte kuhanu tjesteninu. Brzo izmiksajte i uz miješanje pržite na jakoj vatri još 1 minutu i tjestenina u umaku od špinata je gotova.
Poslužite na tanjur i pospite malo sira za ukras.