Recept i priprema /

Kako napraviti umak od špinata za tjesteninu?

Image

Kremasti umak od špinata koji prekriva jednostavnu i ukusnu tjesteninu svidjet će se svima. Kako napraviti umak od špinata za tjesteninu?

18.8.2022.
12:01
VOYO logo

Kremasti umak od špinata brz je, ukusan recept za tjesteninu s dodanim korisnim špinatom uz svježe vrhnje i sir. Ovaj recept je jednostavan za napraviti, a možete koristiti bilo koju vrstu tjestenine.

Sastojci za umak od špinata za tjesteninu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 šalica kuhane tjestenine
  • 1 šalica pirea od špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice svježeg vrhnja
  • 2 žlice naribanog topljenog sira
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žličica origana
  • ¼ žličice crnog papra u prahu
  • soli po ukusu

Dok se tjestenina kuha napravite pire od špinata. Uzmite 3-4 šalice sirovog špinata u blender zajedno s ½ šalice vode. Izmiksajte da se dobije pire. Sačuvajte ¼ šalice vode za tjesteninu prije nego što ocijedite tjesteninu. Zatim zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte 30 sekundi.

Zatim dodajte pire od špinata i pirjajte ga oko 2-3 minute dok sirovi miris špinata ne nestane. Dodajte vrhnje ili domaći bijeli umak, sol, crni papar u prahu i origano. Brzo promiješajte i kuhajte minutu. Zatim dodajte kuhanu tjesteninu. Brzo izmiksajte i uz miješanje pržite na jakoj vatri još 1 minutu i tjestenina u umaku od špinata je gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite na tanjur i pospite malo sira za ukras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo