Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako napraviti umak od špinata za tjesteninu?

Kremasti umak od špinata koji prekriva jednostavnu i ukusnu tjesteninu svidjet će se svima. Kako napraviti umak od špinata za tjesteninu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kremasti umak od špinata brz je, ukusan recept za tjesteninu s dodanim korisnim špinatom uz svježe vrhnje i sir. Ovaj recept je jednostavan za napraviti, a možete koristiti bilo koju vrstu tjestenine.

Sastojci za umak od špinata za tjesteninu:

1,5 šalica kuhane tjestenine

1 šalica pirea od špinata

2 češnja češnjaka

3 žlice svježeg vrhnja

2 žlice naribanog topljenog sira

1 žlica maslaca

1 žličica origana

¼ žličice crnog papra u prahu

soli po ukusu

Dok se tjestenina kuha napravite pire od špinata. Uzmite 3-4 šalice sirovog špinata u blender zajedno s ½ šalice vode. Izmiksajte da se dobije pire. Sačuvajte ¼ šalice vode za tjesteninu prije nego što ocijedite tjesteninu. Zatim zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte 30 sekundi.

Zatim dodajte pire od špinata i pirjajte ga oko 2-3 minute dok sirovi miris špinata ne nestane. Dodajte vrhnje ili domaći bijeli umak, sol, crni papar u prahu i origano. Brzo promiješajte i kuhajte minutu. Zatim dodajte kuhanu tjesteninu. Brzo izmiksajte i uz miješanje pržite na jakoj vatri još 1 minutu i tjestenina u umaku od špinata je gotova.

Poslužite na tanjur i pospite malo sira za ukras.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike