Umak od sira za tjesteninu svojim okusom daje posebnu notu svakom jelu. Idealno se slaže svakoj vrsti tjestenine, a umak od sira za tjesteninu idealno će se slagati i uz neko meso, npr. piletinu.
Umak od sira za tjesteninu nije teško napraviti, a i brzo je gotov. Da biste napravili umak od sira za tjesteninu potrebno vam je sljedeće:
- 100 g sira prema želji
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 50 ml vode
Postupak za umak od sira za tjesteninu također je vrlo jednostavan. Zagrijte pomiješano 100 ml vrhnja za kuhanje i 50 ml vode. Pričekajte da zavri i dodajte naribani sir. Sir će vam vrlo brzo zgusnuti umak. Gustoću umaka napravite prema svojim željama, ako želite da bude više tekući, dodajte vrhnje, a ako želite da bude više gušće, dodajte više sira. Skuhajte tjesteninu prema želji i dodajte u umak.
I to je to – umak od sira za tjesteninu je brzo gotov!