Umak od rajčice za kuhano meso odličan je dodatak vašem ručku. Priprema umaka od rajčice vrlo je jednostavna i brza. Obogatite vaš obrok ukusnim i sočnim umakom od rajčice za kuhano meso.
Sve što će vam trebati za pripremu umaka od rajčice za kuhano meso:
- ulje
- 2 žlice brašna
- voda
- 10 dkg koncentrata od rajčice
- žličica šećera
- začini
- malo mlijeka.
Priprema umaka od rajčice za kuhano meso:
Ulijte ulje u posudu te ga zagrijte na laganoj vatri. Dodajte na njega brašno i pustite da se prži uz kontinuirano miješanje. Brašno pržite dok ne požuti pa na njega dodajte vodu, koncentrat od rajčice, sol, papar, začine po želji, šećer i malo mlijeka. Sve to dobro promiješajte i pustite da se kuha. Vrijeme kuhanja je oko desetak minuta sve dok se svi sastojci ne prožmu.
Umak od rajčice za kuhano meso poslužite topli uz bilo koju vrstu mesa te uz pire krumpir ili rižu.