Recept i priprema /

Umak od povrća poslužite uz meso, ribu, tjesteninu ili rižu

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema umak od povrća? Kako biste pripremili još jedan umak za tjesteninu pogledajte kako se priprema ovaj umak od povrća koji će vas oduševiti.

11.8.2022.
14:41
Pixabay
VOYO logo

Za ovaj zdravi i ukusni umak od povrća pripremite sve ove sastojke. Možete dodati još neke sastojke po želji.

Sastojci za umak od povrća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 manji crveni luk, nasjeckan
  • pola poriluka, sitno nasjeckan
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 1/4 crvene paprike
  • pola srednje velike mrkve, oguljene i nasjeckane
  • pola srednje velike tikvice, nasjeckane
  • 400 g konzerve nasjeckanih rajčica
  • 150 ml temeljca od povrća
  • 1,5 žličica pirea od rajčice
  • 1,5 žličice paste od sušene rajčice
  • 1 žličica kečapa
  • pola žličice šećera
  • 1 žlica natrganog lišća bosiljka (po želji)

Priprema umaka od povrća:

Zagrijte ulje u tavi i pirjajte luk i poriluk oko 3 minute uz povremeno miješanje. Dodajte češnjak i pirjajte još 1 minutu. Dodajte crvenu papriku, mrkvu i tikvice i kuhajte još 3 minute uz povremeno miješanje. Dodajte konzervirane rajčice, temeljac, pire od rajčice, pastu od rajčice, kečap od rajčice i šećer (ako koristite) i miješajte otprilike 1 minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte umak od povrća bez poklopca 25-30 minuta uz povremeno miješanje dok se ne zgusne. Umiješajte listove bosiljka (ako koristite). Prebacite u blender i umutite umak od povrća do glatke konzistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo