Umak od naranče dat će posebnu notu glavnom mesnom jelu. Ako volite isprobavati nova jela, tada svakako probajte meso u umaku od naranče. Kako pripremiti umak od naranče za meso?
Sastojci za umak od naranče za meso:
- sok od naranče
- narančina korica
- rižin ocat
- smeđi šećer
- umak od soje
- svježi đumbir
- češanj češnjaka
- čili
- kukuruzni škrob
Kako pripremiti umak od naranče za meso:
Kako biste pripremili kvalitetan umak od naranče, koji će prijati uz vaše meso, na vatri srednje jačine zagrijte sve sastojke osim kukuruznog škroba i korice.
Imajte na umu da je kukuruzni škrob ključan na popisu sastojaka za umak. Dodajte mu malu količinu vode i pretvorit će se u pastu. Dodajte ovu pastu u umak i postat će gusta.
Umiješajte smjesu kukuruznog škroba i vode i kuhajte otprilike oko pet minuta.
Nakon proteka vremena, smjesu maknite s vatre i dodajte narančinu koricu i vaš umak od naranče je na korak do kraja. Malo ga ohladite i nakon toga ga prebacite u čistu posudu ili staklenku.
Slatko kiseli umak od naranče će u kombinaciji s mesom dati dodatnu dubinu i bogatstvo vašoj hrani.