Umak od ljutih papričica odličan je dodatak svakom glavnom jelu. Upotpunite svoje jelo umakom od ljutih papričica koji možete napraviti baš prema svom ukusu. Kako se radi umak od ljutih papričica?
Sastojci za recept umaka od ljutih papričica:
- 700 g ljutih papričica
- 5 češnja češnjaka, cijelih
- 500 ml bijelog octa
- 1 žlica soka od limete
- 1 žličica soli
- 1 žličica dimljene paprike
- 1 list lovora
Priprema recepta za umak od ljutih papričica:
Svim ljutim papričicama odrežite vrhove. Bacite vrhove i ostavite ljute papričice sa strane.
Svaki režanj češnjaka lagano zgnječite tek toliko da se papir olabavi. Uklonite papir i bacite ga.
U lonac dodajte pripremljenu ljutu papričicu za ljuti umak i režnjeve češnjaka. Ulijte ocat i sok od limete pa dodajte sol, papriku i lovorov list. Promiješajte kako biste pomiješali sol i papriku.
Zakuhajte smjesu za umak od ljutih papričica. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite i ostavite da se kuha 20 do 30 minuta ili dok paprika ne omekša.
Maknite s vatre i dodajte u blender . Miješajte dok umak od ljutih papričica ne postane gladak i tekući, dodajte još octa ako je potrebno da postane tekućina.
Promiješajte kroz fino sito u zdjelu i bacite sve sjemenke i velike komade koji su ostali u situ.
Umak od ljutih papričica držite u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi najmanje tjedan dana prije upotrebe.